Att hitta nya vägar i jakten på mening

Efter många år i arbetslivet har jag nu letat mig tillbaka till skolbänken och en högskoleutbildning. Mitt i en pandemi och med många näringsverksamheter på knäna, och än fler arbetssökande på jakt efter att överleva, tog jag mig en ordentlig titt på mig själv. Vad hade jag egentligen att bidra med i mitt samhälle och vad har jag egentligen för något i mitt CV som gör mig konkurrenskraftig och farlig på arbetsmarknaden? Visst har jag många fina kvalitéer och talanger, men utan något att backa upp det med i form av utbildning eller certifikat faller jag platt i ansökningshögen på arbetsgivarens bord.


Det yrke jag har valt är grundskolelärare i årskurs fyra till sex. Ett utmanande yrke med höga krav på såväl kunskap som social kompetens. Skolans värld ger mig även möjlighet att fördjupa mig i många av mina olika intressen.


Ett exempel på intresse är psykologi där jag nu får möjligheten att studera både vad som får de olika individerna jag möter att agera som de gör, vad som hämmar dem och vad som motiverar dem att lyckas. Jag får möjlighet att hjälpa dem hitta vägar för att utvecklas på och förhoppningsvis nå sin potential.


Ett annat exempel är konsten som alltid varit en brinnande passion för mig. Tanken att få kunna introducera individerna till den magiska värld som konsten kan ta oss får mig att le. Jag hoppas också att mitt grafiska kunnande kan hjälpa mig presentera de ämnen jag lär ut på ett färgstarkt sätt som fångar uppmärksamheten och fantasin i klassrummet.


Jag hoppas både kunna inspirera och motivera de jag möter till stordåd. Men jag hoppas också själv kunna få utvecklas och kanske till och med komma närmare mitt mål i jakten på mening i mitt liv.
20 visningar1 kommentar

Prenumerera och få senaste nytt!

© 2019 by Oscar Svetoft Art & Design